نامش فاطمه کلابیه بود و با قلبی مالامال از عشق به امامت مولایش، پا به خانهی علی(ع) گذاشت. به قدری نجیب و پاک بود و دلی پر خلوص داشت که تا اذن دختر بزرگ خانه زینب کبری(س) را نگرفت، داخل حریم ولایت نشد. و این نهایت ادب او را به ساحت فرزندان فاطمهی زهرا(س) میرساند.
پس از مدتی از مولا و شوهرش درخواست کرد او را امالبنین(س) صدا زند تا دل طفلان زهرا(س) با شنیدن نام مادر حزین نشود و همواره میگفت من کنیز فرزندان فاطمه(س) هستم.
مرثیه ام البنین (س) برای حضرت عباس (ع)
بانوی ادب امالبنین (س) تمام هستیاش را در راه عشق به علی(ع) و پس از آن عشق به اربابش حسین(ع) تقدیم کرد. ثمره ازدواج حضرت علي(ع) با او، چهار پسر رشيد بود به نامهاي عبّاس(ع)، عبدالله، جعفر و عثمان؛ که همگي در کربلا به شهادت رسيدند.
حضرت امالبنینسلاماللهعلیها با فصاحت و بلاغتی که داشت در مقام افشاگری از ظلم و تعدی بنیامیه برآمد و با اشعار جانسوز و عزاداریهای مستمر مردم را متوجه ظلم و بیلیاقتی حکام وقت مینمود.
امروز سالروز رحلت فاطمه بنت حِزام ،امالبنین، است. روزی که در تقویم به عنوان ” روز بزرگداشت مادران و همسران شهدا” نامگذاری شدهاست. ایثار و فداکاری و صبر و پایداری مادران و همسران شهدای هشت سال دفاع مقدس و شهیدان راه حق بر هیچ کسی پوشیده نیست و این روز را به پاس قدردانی از این مادران بزرگوار، گرامی میداریم.
وفات حضرت امالبنین سلامالله علیها تسلیت باد.
نیفتاد از لبش نام حسینش، اگر چه داغ سقا بر دلش بود...
آخرین نظرات